Zeilinstructie

Watersport vereniging de Kreupel biedt zeillessen aan voor de leeftijd groep 8 t/m 80 jaar en ouder.

Indien U zich opgeeft voor de zeillessen maken wij voor U uiteraard een passend lesschema.

De boten waarin les gegeven wordt zijn Optimist , Splash en Centaur.

De Optimist is een internationale eenheidsklasse waar kinderen vanaf 8 t/m 12 jaar zich prima kunnen ontwikkelen van onervaren tot aan wedstrijd niveau. Maar zeilplezier staat natuurlijk voorop. Even eens kunnen de lessen afgesloten worden met een zeildiploma op CWO 1, 2 en 3 niveau. Wij hebben in 2015 een nieuwe vloot les boten aangeschaft.

De Splash
is een fantastische vervolg boot op de Optimist voor de leeftijdsgroep van 12 t/m 18 jaar. Ook deze boot is een internationale eenheidsklasse waarin men zich kan ontwikkelen van ervaren tot aan wedstrijd niveau. Het is werkelijk een juweel van een eenmansboot. Voor heel veel zeilplezier! Dit jaar gaan wij met enige trots aan nationale wedstrijden deelnemen.

Voor de volwassenen is er de Centaur. Deze boot voelt zich prima thuis op het IJsselmeer. In deze boot kan met meerdere mensen gevaren worden. De boot voldoet prima om de basiskennis van het zeilen onder de knie te krijgen want daar ligt bij ons ook het accent . Gewoon zelfstandig leren omgaan met boot, wind en water. De kom tussen Andijk en Medemblik is daar een prachtig vaargebied voor waar onder alle weersomstandigheden dit beproefd kan worden. Ook kunnen er oefen tochten naar het Kreupeleiland, het Historische Stoomgemaal Onderdijk en de Haven van Medemblik gemaakt worden. De les uren zullen in overleg met de cursist in blokken van twee uur of meer ingedeeld worden.

Volg via Facebook:
Optimist 
Splash

 

Namens het bestuur wensen wij U een heel fijn zeilseizoen toe.