Zeilinstructie

Watersport vereniging de Kreupel bied zeillessen aan voor de leeftijd groep 8 t/m 80 jaar en ouder.

Voor een ieder is er een passend les schema.

De boten waarin les gegeven wordt zijn Optimist , Splash en Centaur.

De Optimist is een internationale eenheidsklasse waar kinderen vanaf 8 t/m 12 jaar zich prima kunnen ontwikkelen van onervaren tot aan wedstrijd niveau. Maar zeilplezier staat natuurlijk voorop. Even eens kunnen de lessen afgesloten worden met een zeildiploma op CWO 1, 2 en 3 niveau. Wij hebben in 2015 een nieuwe vloot les boten aangeschaft.

De Splash
is een fantastische vervolg boot op de Optimist voor de leeftijdsgroep van 12 t/m 18 jaar. Ook deze boot is een internationale eenheidsklasse waarin men zich kan ontwikkelen van ervaren tot aan wedstrijd niveau. Het is werkelijk een juweel van een eenmansboot. Voor heel veel zeilplezier! Wij hadden de ambitie om actief te gaan deelnemen aan wedstrijden en dit jaar gaan wij met enige trots aan nationale wedstrijden deelnemen.

Voor de volwassenen is er de Centaur een boot die zich prima thuis voelt op het IJsselmeer. En met meerdere mensen gevaren kan worden. De boot voldoet prima om de basiskennis van het zeilen onder de knie te krijgen want daar ligt bij ons ook het accent . Gewoon zelfstandig leren omgaan met boot, wind en water. De kom tussen Andijk en Medemblik is daar een prachtig vaargebied voor waar onder alle weersomstandigheden dit beproefd kan worden. Ook kunnen er oefen tochten naar Kreupeleiland, Historische Stoomgemaal Onderdijk en de Haven van Medemblik gemaakt worden. De les uren zullen in overleg met de cursist in blokken van twee uur of meer ingedeeld worden.

Volg via Facebook:
Optimist 
Splash

 

 Wens een ieder een heel fijn zeilseizoen toe.

Met vriendelijk groet,

Pierre van Velzen